Kiki de beer

Kiki

Voor- en vroegschoolse educatie

VVE (voor- en vroegschoolse educatie) is een verzamelnaam voor landelijk vastgestelde methodes die jonge kinderen spelenderwijs stimuleren in hun ontwikkeling. Het ontwikkelingsgerichte activiteitenaanbod bij Yelomi komt tot stand met de methode Kiki. Zo zorgt Yelomi ervoor dat alle kinderen goed voorbereid naar de basisschool kunnen.

Sinds januari 2016 werk ik in Hooge Mierde met Kiki: Kansen in kinderen. Kiki staat voor Kansen In Kinderen en is een stimuleringssprogramma voor elk kind. Bij Kiki draait het om het creëren en grijpen van ontwikkelingskansen. Kiki is een beertje en tevens het vriendinnetje van Fien. Samen beleven zij in de opvang allerlei avonturen en worden de kinderen uitgedaagd om te onderzoeken en te ontdekken.

De ontwikkelingsgebieden die centraal staan bij Kiki zijn:

Motorische ontwikkeling

Sociaal emotionele ontwikkeling

Spraak en taal ontwikkeling

Rekenprikkels

Spelenderwijs leren met beer Kiki

Wat is er voor kinderen leuker dan te leren praten, lezen en bewegen met een knuffelbeer? Dat is het idee achter Kiki; een uniek veelzijdig en compleet ontwikkelingsprogramma voor ieder kind. Binnen Kiki werk ik met maandelijks nieuwe thema’s. Ieder thema begint met een inleiding.

Kiki heeft altijd leuke ideeën en beleeft allerlei spannende avonturen. Kiki is bijvoorbeeld bij opa wezen logeren en heeft van opa een zak met zaadjes meegekregen. Dit zakje met zaadjes heeft Kiki in haar knapzak meegenomen naar de kinderen. Wie weet wat er in de knapzak zit? Wat zal het zijn? Zaadjes! Wat leuk! Wat zijn dat eigenlijk, zaadjes? Wat kun je ermee? Een plantje laten groeien. Er zit nog iets in Kiki haar knapzak. Een boekje over "de tuin van Nijntje". Op deze manier daagt Kiki de kinderen uit om mee te denken en te praten.

​Daarna volgen er leuke, uitdagende activiteiten zoals knutselen, themaspelletjes en rollenspellen. Alle activiteiten passen bij het betreffende thema en zijn gericht op de verschillende leeftijden. Elk thema sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. Dat wil zeggen dat de kinderen door bezig te zijn met de thema’s meer leren over de wereld om hen heen. Daarbij wil ik graag opmerken dat het thematisch werken geen keurslijf mag worden. Het speelse en informele leren van jonge kinderen blijft centraal staan. Er zal altijd ruimte zijn om kansen te grijpen!

Wilt u meer informatie over VVE Kiki: Kansen in kinderen, neem dan een kijkje op de volgende site www.kiki-s.nl of kom gezellig een keer bij Gastouder Yelomi en Kiki op visite.

Contact
Kerkstraat 2a
5095 AE Hooge Mierde
Nummers

Kamer van Koophandel (KvK): 32146804
Landelijk register kinderopvang:  221913373

© Copyright 2023 Yelomi - Alle rechten voorbehouden 

 

Webdesign: Layouthouse